Katsotut

2014

- My mad fat diary ****
1 & 2 tuotantokaudet. Sijoittuu vuoteen 1996 ja kertoo teini-ikäisen Raen elämästä. Ulkopuolisuudesta, teini-iästä, mielenterveysongelmista, pojista, tytöistä, ihmissuhteista, sopeutumisesta elämään.

- Hit and miss *****
Kertoo transsukupuolisen palkkamurhaaja Mian elämästä. Mia saa yllättäen tietää olevansa 11-vuotiaan pojan isä. Pojan äiti, Mian entinen vaimo on ollut parantumattomasti sairas ja lopulta hänen kuoltuaan Miasta tulee poikansa ja tämän kolmen muun sisaruksen huoltaja. Mia muuttaa heidän luokseen maaseudulle, mutta yrittää edelleen hoitaa myös työnsä. Ahdistava.

- Lip Service ****
Sarjan pääosassa on skotlantilaisten valokuvaaja Frankien ja arkkitehti Catin suhde. Frankie kuitenkin pakeni yllättäen New Yorkiin, mutta palaa kahden vuoden kuluttua tätinsä hautajaisiin, takaisin Glasgowiin. Cat on toipumassa Frankien lähdön aiheuttamasta järkytyksestä ja on juuri löytänyt elämäänsä uuden naisen. Molemmilla on kuitenkin vielä paljon tunteita toisiaan kohtaan. Paljon lesbodraamaa ja ihmissuhdesotkuja. Katsoin sarjaa puoleenväliin ja olin sitä mieltä että se on täyttä sontaa, liikaa liian rajua panemista. Sen jälkeen kuitenkin tapahtui muutamia täysin odottamattomia ja radikaaleja tapahtumia, joiden ansiosta katsoin sarjan loppuun paremmalla mielenkiinnolla ja jäin jopa odottamaan toista tuotantokautta. Sarjan hahmot olivat loistavia! Jokainen täysin oma uskottava persoonansa.

- Loving Annabelle **
Annabelle lähetetään katoliseen tyttökouluun, jossa hän rakastuu runouden opettajaansa. Kovin pinnallinen elokuva, hahmoista ei saa paljoa irti. Loppuu kuin kesken ja jää hyvin epäselväksi, että mitä jatkossa tapahtuu.
"Toisen ihmisen rakastaminen on vaikein meille annettu tehtävä. Kaikki muu on vain valmistautumista sitä varten."

- Pullukat ***
Pullukat on suomalainen komedia Pällin perheestä jonka kaikki jäsenet pitävät syömisestä. Ihan hyvän tuulinen ja viihdyttävä kaksiosainen sarja. Epäselväksi kuitenkin jäi se lopullinen sanoma. Oliko se, että kannattaa laihduttaa niin olet onnellisempi vai jos laihdutat muutut itsekeskeiseksi pissipääksi. Vai jotain muuta.

- Toisen kanssa ***
Suomalainen draamakomedia kertoo Saarasta ja Toukosta jotka ovat pitkään yrittäneet saada lasta. Lääkäri toteaa sen kuitenkin mahdottomaksi Saaralle. Sukujuhlissa Saaran mököttäessä yksin laiturilla sinne ui Matti. Saara saa eniten toivomansa, mutta uhkaa menettää kaiken muun.

- Elena Undone **
Avoimesti lesbo kirjailija ja pastorin vaimo tapaavat ja rakastuvat. Kuinka löytää se oikea rakkaus.
"Kun rakastat jotakuta, odota pettyväsi."

- Pelon maantiede ****
Oikeushammaslääkäri Oili selvittää rikospoliisi miesystävänsä kanssa rannalta löytyneen ruumiin henkilöllisyyttä. Oilin sisar Laura ja tämän ystävä Maaru, pelon maantieteestä väittelevä tutkija ja muutama muu nainen näyttävät sekaantuneen asiaan. Yksilön koskemattomuudesta ja oikeudesta määrittää omat rajansa. Feminismistä.

- The Quiet ****
Kuuromykkä Dot on menettänyt isänsä, jo vuosia aiemmin äitinsä ja on nyt muuttanut samanikäisen Ninan ja tämän vanhempien luo. Kaikki kertovat Dotille asioitaan, salaisuuksiaan, kun tämä ei voi niitä kuulla. Mutta mikä on Dotin salaisuus?

- Vuosi nuoruudestani ****
Elokuva perustuu yhdysvaltalaisen kirjailijan Susanna Kaysenin muistelmiin. Nuoruudessaan hän joutui Claymoren mielisairaalaan yritettyään tappaa itsensä ottamalla pullollisen aspiriinia ja toisen vodkaa. Sairaalassa hänellä todettiin masennus ja epävakaa persoonallisuushäiriö. Elokuvassa on keskeisessä osassa on Susannan ystävyys sosiopaatti Lisaan. Ystävyydestä tulee kuitenkin ongelmia. Kenellä on oikeus määritellä kuka kuuluu hoitoon ja miksi? Perustuu tositapahtumiin.

- Skin ****
Sandra Lang syntyy Etelä-Afrikassa valkoihoisille vanhemmille, mutta on kuitenkin piirteiltään itse tummaihoinen. Vanhemmat eivät tienneet kantavansaa mustien ihmisten perimää ja olikin vaikeuksia luokitellaanko Sandra mustaksi vai valkoiseksi. Sandran vanhemmat rakastavat häntä, mutta koulusta hänet potkitaan pois ulkonäkönsä vuoksi. Etelä-Afrikassa oli tällön käytössä apartheid eli rotuerottelupolitiikka jonka mukaan laissa oli tarkasti määritelty mustien ja valkoisten ihmisten rajat. He eivät saaneet asua tai työskennellä samoilla alueilla eivätkä edes istua samoilla penkeillä. Perustuu tositapahtumiin.

- Room in Rome ***
Kaksi naista tapaa Rooman yössä viimeisenä iltanaan, ennenkuin toinen lentää Moskovaan ja toinen Espanjaan. He viettävät yhteisen yön hotellihuoneessa keskustellen elämästään ja sekstaillen. Tosi ja keksitty sekoittuvat. Rakkaus on fantasiaa.

- Pieni tyttö joka asuu kujan päässä ***
Rynn asuu yksin syrjäisessä talossa ja kellarissa hänellä on salaisuus.

- My normal **
Miten kukakin haluaa elää? Mikä on kenellekkin normaalia?

- Tunnit ***
Perustuu Michael Cunninghamin kirjaan Tunnit. Elokuva kertoo kolmesta naisesta joita yhdistää Virginia Woolfin romaani Mrs. Dalloway.

- Kaunis mieli *****
En tiennyt tämän perustuvan tositapahtumiin, ennenkuin aloin elokuvan loppupuolella sitä epäillä ja tarkistin asiaa. Kaunis mieli pohjautuu saman nimiseen romaaniin, joka on käsittelee John Nashin elämää ja työtä. John Nash on yhdysvaltainen matemaatikko ja taloustieteen nobelisti.

- Rock of Ages ***
Pikkukaupungista kotoisin oleva Sherrie lähtee Hollywoodiin tavoittelemaan unelmaa. Ensimmäisenä hän tapaa Drewin, joka hankkii hänelle töitä samasta baarista, jossa on itsekkin töissä. Rakkautta ja 80-luvun rockmusiikkia. Musikaali.

- Rent ****
Kertoo 80-luvun lopun nuorten boheemien elämästä New Yorkissa. Elämästä kodittomana, HIV-positiivisena, huumeista vieroittuvana ja rakastuneena. Musikaali, jota varten kaikki elokuvassa esitettävä musiikki on tehty.

- Mamma Mia ***
Sophia asuu äitinsä kanssa kreikkalaisella saarella, jossa hänen äitinsä hoitaa omistamaansa hotellia. Sophia on menossa naimisiin ja päättää kutsua häihin myös isänsä jota ei tunne. Äitinsä päiväkirjasta hän selvittää kolme mahdollista isä ehdokasta ja päättää kutsua kaikki häihinsä. Musikaali, joka koostuu Abban kappaleista. Tykkäsin tästä joskus enemmän. Nyt ehkä vaikutti, että katsoimme musikaalimaratonina tämän ja kaksi edellistä. Tähän elokuvaan oli otettu tunnettuja nimiä, jotka eivät olleet niin hyviä laulajia kuin kahdessa edellisessä.

- The butterfly effect, Perhosvaikutus ****
Evan kärsi useista traumoista lapsena, mutta selviytyi niistä muistinmenetyksen avulla. Muistinmenetysominaisuuden hän peri mielisairaalta isältään. Vanhempana hän alkaa muistaa lapsena unohtamiaan asioita ja pystyy palaamaan niihin. Hän alkaa muuttaa tapahtumia, mutta ei ole aina perillä kaikista seurauksista.

- The Moth Diaries *
Draama-kauhu. Halusin katsoa tämän kun etsin jotain sopivan aivotonta katsottavaa, jota katsoessa ei tarvitse ajatella mitään ja joka ei herätäkkään ajatuksia. Siihen tämä sopi hyvin. Rebecca ja Lucy ovat parhaat ystävät ja käyvät koulua sisäoppilaitoksessa. He aloittavat uuden lukuvuoden innoissaan. Pian Lucy ystävystyy uuden tytön Ernessan kanssa. Rebecca ei ole tästä innoissaan ja lukiessaan Sheridan Le Fanun Carmillaa hän alkaa kuvitella Ernessan olevan vampyyri. Tunnelma tässä oli kiva ja Lily Cole.

- Piiat, The help ****
Tämä oli elokuvana melkein yhtä hyvä kuin kirjana! Juoni eteni ehkä hieman liian nopeasti, että kirjan tapahtumat oli saatu mahtumaan parin tunnin elokuvaan. Mutta ei ainakaan kyllästyttänyt. En ehkä olisi tykännyt tästä niin paljon jos en olisi lukenut kirjaa aiemmin. Elokuvasta ei ehkä saanut niin paljon irti, eikä henkilöiden tunteisiin päässyt yhtä hyvin mukaan. Kirja on aina parempi, mutta elokuvanakin tämä oli hyvä! Sijoittuu Yhdysvaltoihin, aikaan jolloin tummien ja valkoisten ihmisten rajat oli eroteltu tarkoin ja suurimmalla osalla valkoihoisista oli tummaihoinen kotiapulainen. Yhden kylän kotiapulaisten kapinointia valkoisten sortoa vastaan.

- The OH in Ohio **
Pricilla ja Jack ovat olleet kymmenen vuotta naimisissa kunnes opettajana työskentelevä Jack vaihtaa vaimonsa oppilaaseensa. Pricilla löytää allasmiehen. Komediaa ja draamaa.

- Forks Over Knives ****
Dokumentti amerikkalaisen ravitsemistutkijoiden ja lääkäreiden tutkimuksista. Mistä amerikkalaisen suuri ylipaino, sydän- ja verisuonisairaudet, diabetes ja lukuisat syövät johtuvat? Kaikkeen vastaus on ruoka. Teollinen ja prosessoitu ruoka, einekset, valmisruoat, lihan proteiinit ja rasvat. Terveydellisiä syitä alkaa vegaaniksi.

- Secretary, Sihteeri ***
Ehkä oudoin elokuva jonka olen katsonut. Lee on juuri päässyt sairaalasta, jossa oli itsensä viiltelyn takia. Hän suorittaa konekirjoituskurssin loistavin arvosanoin ja alkaa etsiä työpaikkaa. Lehdestä hän löytääkin ilmoituksen, jossa haetaan sihteeriä. Lee saa työpaikan asianajaja E. Edward Greyn sihteerinä. Mr. Grey on hieman erikoinen ja hyvin eristäytynyt ihminen. Hän osoitautuu myös dominoivaksi työnantajaksi, ja Lee alkaakin nauttia alistettuna olemisesta enemmän kuin viiltelystä, jopa saamaan siitä seksuaalista tyydytystä. Lievää sadomasokismia olematta silti pornoa.

- Mr. Nobody *****
Nemo Nobody on 118 vuotiaana viimeinen kuolevainen maailmassa. Ihmiskunta on laajentunut avaruuteen ja kehittynyt kuolemattomaksi. Nemo alkaa muistella elämäänsä ja miettii onko tekemänsä päätökset oikeita ja mitä olisi tapahtunut jos olisi valinnut toisin.
Tämä sai minut uskomaan elämään hieman enemmän tällä hetkellä. Kuuntele Buddy Hollyn Everyday.

- I et speill i en gåte ***
Cecilie on 13-vuotias ja sairastaa parantumatonta syöpää. Hänen luonaan vierailee enkeli.

-Virgin suicides ****
Luin juuri tämän kirjan. Juonta voi lukea tästä. Elokuva seuraa todella tarkasti kirjan tapahtumia ja henkilöt käyttävät jopa täysin samoja lauseita kuin kirjassa.

- Iris ****
Kahdeksanvuotias yläluokkaisena kasvanut Iris lähetetään saareen sukulaistensa hoitoon, kun hänen äitinsä lähtee Pariisiin esittelemään taidemaalauksiaan. Suomenruotsalainen elokuva, sijoittuu 1890-luvulle. Parasta tunnelma ja kauniit asiat.

- Transformers *
Robotteja tai jotain botteja. En innostunut.

- Kauhea kankkunen **
Komedia neljästä miehestä jotka lähtevät Las Vegasiin viettämään polttareita. Seuraavana aamuna herätessään he eivät muista edellisen päivän tapahtumista mitään ja ovat kadottaneet sulhasen.

- Vadelmavenepakolainen ***
Tämän kirjan olen myös lukenut ja pakosta vertaan elokuvaa kirjaan. Kirja oli moniulotteisempi, elokuva tuntui vähän pinnalliselta, mutta tarina tuli silti selväksi. Suomalainen Mikko kokee itsensä sielultaan ruotsalaiseksi. Hän on epätoivoinen ja ahdistunut siitä ettei ole syntynyt ruotsalaiseksi Ruotsiin. Laivalla hän tapaa ruotsalaisen Mikaelin jolta saa tämän henkilöllisyyden ja alkaa elää Mikaelin elämää.

- Oppipoika ****
Orpokodissa kasvanut poika lähetetään majakanvartijan oppiin saarelle, jossa tiukkaa kuria pitävä majakanvartija asuu vaimonsa ja poikansa ja tyttärensä kanssa. Psykologinen elokuva, joka etenee hitaasti ja on tunnelmaltaan melko lohduton. Loppu tuli yhtäkkiä kiireellisesti rysäyksellä ja meni osittain hieman ohi tämän takia. Tuli tunne, että tekijöillä oli ollut kiire saada elokuva päättymään. Tässä oli samaa tunnelmaa ja tunnetta, kuin hetki sitten katsomassani Iriksessä ja pikaisesti selvitinkin molempien ohjaajan olleen Ulrika Bengts.

- Into eternity, Onkalo - säteilevä hauta *****
Tanskalainen dokumentti vuodelta 2010. Kertoo Eurajoen Olkiluotoon louhittavasta ydinjätteen loppusijoituspaikasta, jota kutsutaan nimellä Onkalo. Ydinjätteen tulee pysyä koskemattomana vähintään 100 000 vuotta, siihen asti se on tappavan vaarallista, ja dokumentissa pohditaankin sitä, miten tulevaisuuden ihmiset, olennot, saadaan pidettyä poissa Onkalosta. Emme voi tietää millainen maailma on 100 000 vuoden kuluttua, jääkausi on mahdollisesti uusiutunut, ihmiset saattavat olla taantuneita vaikka takaisin neandertalin ihmisten tasolle ja heille voisi olla mahdotonta selittää, mitä on ydinjäte. Kuten nykyaikana tutkitaan ja avataan pyramideja Egyptissä, tulevaisuuden ihmiset saattavat haluta tutkia Onkaloa. Norjalainen tutkija oli löytänyt maasta riimukiven, johon oli kirjoitettu, ettei kiveä missään nimessä saa siirtää. Eihän sellaisia kieltoja tänä päivänä uskota. Samaan tapaan tulevaisuudessa ei välttämättä uskota Onkalon oveen kirjoitettua varoitusta. Siellä saatetaan uskoa olevan aarteita tai jotain arvokasta. Pitäisikö Onkalo sitten unohtaa täysin? Piilottaa mahdollisimman hyvin, eikä jättää siitä mitään tietoja jälkipolville. Onko turvallista luottaa siihen, ettei sitä löydetä? Vai voidaanko luottaa siihen, että tieto siirtyy aina seuraaville sukupolville, eikä sitä aleta pitää myyttinä missään vaiheessa. Erittäin mielenkiintoista pohdintaa.

Sai myös ajattelemaan dokumentissa puhuvien, Onkaloa suunnitelleiden ihmisten vakaumuksta Onkaloa ja ydinvoimaa kohtaan. Sain kuvan, että he uskovat täysin Onkalon turvallisuuteen ja siihen, että se on täydellinen loppusijoituspaikka ydinjätteelle, vaikka se on ensimmäinen laatuaan maailmassa ja sen suunnittelu ei ole vieläkään täysin valmis ja haasteita on. Olen käynyt kyseisessä onkalossa muutamia vuosia sitten ja silloin meille vierailijoille siitä puhuttiin hyvin ylistävästi, kuten muutenkin ydinvoimasta ja sen tuottamisesta. Oletettavasti puolueellista tosin. Tässä dokumentissa tuli ilmi paljon uusia näkökulmia. Mietin edelleen miksi ihmiset kannattavat ydinvoimaa? Onkalon suunnittelijoista osa uskoi tosin, että sadan vuoden kuluttua, kun Onkalo on täynnä ja se suljetaan, on siirryttävä muihin energiantuotantomuotoihin.

Tämä sai myös miettimään omaa energiankulutustani ja miten voin vaikuttaa. Ostan kotona kuluttamani sähkön luvattuna tuulivoimalla tuotetuksi, mutta siltikään ei joidenkin lähteiden mukaan ole väliä, mitä sähköä ostaa. Tuulisähkön kulutus ja tuotanto ei nousisi, vaikka kaikki Suomen kotitaloudet siirtyisivät siihen. Sähkö tuotetaan kuin yhteen isoon säiliöön ja siitä jaetaan kotitalouksiin. Miksi sitten energiayhtiöt voivat myydä sähköä nimikkeillä 100% tuulisähköä, 100% ydinsähköä, 100% vesisähköä? Tiedä sitten. Talouselämästä tämä tieto muistaakseni. Hieman aiheesta poikkeavaa paasausta.

- Lone Ranger **
Pirates of the caribbean -leffat tuottaneiden ja ohjanneiden tyyppien uudempi elokuva. Myös tässä on Johnny Depp. Tunnelmaltaan hyvin samankaltainen seikkailu, sisältäen toimintaa ja huumoria. Deppin esittämässä intiaanihahmossa on paljon samaa koomisuutta kuin Pirates -leffojen merirosvokapteenissa. Ihan viihdyttävä.

- Postia pappi Jaakobille ****
Elinkautisvanki Leila saa armahduksen ja tietämättä mitä elämältään enää tahtoo, päätyy pappilaan lukemaan sokealle papille kirjeitä. Papin elämäntehtävä on vastata ihmisten kirjeisiin, joissa he pyytävät apua. Leilasta tämä on turhaa. Hyvin kaunis myös visuaalisesti ja koskettava.


2015

- Jack the giant slayer **
Tarina on peräisin tutuista saduista Jack the giant killer ja Jack and the beanstalk ja näin ennalta tapahtumien kulku pääteltävissä ja loppuratkaisu varsin selvä jo ensimmäisten minuuttien jälkeen. Varsinkin alussa tarinaan upposi mukaan hyvän lavastuksen ja näyttelijöiden mukana, mukavaa todellisuuspakoilua. Olisin ollut tyytyväinen, jos tarina olisi päättynyt hyvinkin tylsästi ja liian arvattavasti siihen kun Jack prinsessoineen tulee alas pavunvartta. Elokuva kuitenkin jatkui suureen lopputaisteluun, kuten useat fantasiaelokuvat. Sen aikana tylsistyin ja vain odotin loppua, kun oli päivänselvää miten elokuva päättyy.

- Concussion ***
Naisparin perhe-elämä on tasaista, tylsää ja seksitöntä, joten toinen osapuoli alkaa tapailla prostituoitua ja lopulta päätyy itsekkin myymään itseään.

- Detachment *****
Vahvansti kantaaottava elokuva elämästä. Meidän kaikkien elämästä, vaikka sijoittuukin lähinnä koulumaailmaan. Elokuvassa on ihmisiä, jotka ovat pulassa sen takia, että välittävät. Olisi paljon helpompaa vain olla välinpitämätön, piittaamaton ja kylmä, mutta voiko sellainen olla?

- Little Miss Sunshine *****
Seitsemän vuotias Olive saa kutsun kauneuskilpailuihin, joihin hänen koko perheensä lähtee viemään häntä. Oliven perheeseen kuuluvat isä, äiti, isoisä, joka on opettanut Olivelle ohjelman kilpailuun, veli Dwayne, joka on päättänyt olla puhumatta, kunnes pääsee opiskelemaan lentäjäksi. Mukaan lähtee myös äidin veli, jota ei saa jättää yksin hänen yritettyään itsemurhaa.

- Au revoir les enfants, Näkemiin lapset *****
Omaelämänkerrallinen elokuva, joka sijoittuu toisen maailmansodan aikoihin, munkkien pitämään kouluun. Koulussa Julien tapaa Jeanin joka on juutalainen jonka papit ovat ottaneet turvaan ja piilottaneet. Elokuva keskittyy paljon näiden kahden pojan kaverisuhteeseen.

- Franklyn ****
Kertoo neljästä ihmisestä, jotka jokainen ovat tavallaan mielisairaita ja heidän läheisistään. Sijoittuu Lontooseen, tosin yksi näistä ihmisistä kuvittelee asuvansa paikassa nimeltä Meanwhile City.

- Moonrise Kingdom *****
Suzy, 12-vuotias, kolmilapsisen perheen esikoinen karkaa kirjeystävänsä Samin kanssa telttailemaan. Sam on partiolainen, joka puolestaan karkaa partioleiriltä, toiselta puolelta saarta jolla Suzy asuu. Ihailin eniten maisemien ja taustojen realistista surrealismia, jos nyt näin voisin sitä kuvata, kun en keksi parempaa sanaa. Kuvat ovat usein hyvin aseteltuja ja symmetrisiä. Maisemat ja paikat ovat kuin nukkekodissa. Vaatteet ja esineet ovat kuitenkin selvästi 60-luvulta johon elokuva kertoo sijoittuvansa. Ohjannut Wes Anderson.

- Milk ****
Harvey Milk oli yhdysvaltalainen poliitikko ja ensimmäinen avoimesti homoseksuaali, joka valittiin julkiseen virkaan Kaliforniassa. Elokuva seuraa hänen eläämäänsä ja taisteluaan homojen oikeuksien puolesta.

- Sense and sensibility, Järki ja tunteet *****
Jane Austenin saman nimiseen romaaniin perustuva elokuva rakkaudesta ja suhdekiemuroista.

- Thérèse ***
Kertoo 20-luvun naisista ja vaimoista Ranskassa. Naisten täytyi naida rikas mies, vaikka sydän olisi muualla ja olla eduksi miehensä perheelle. Älykkään Thérèsen on tähän vaikea alistua, joten hän ryhtyy toimiin. Kaunis ja haikea.

- Olivet Twist *****
Charles Dickensin romaaniin perustuva elokuva orpopojasta nimeltä Oliver Twist. Häntä pompotellaan ympäriinsä ja kaikki yrtittävät omilla tavoillaan kouluttaa häntä ammattiin ja kasvattaa aikuiseksi.

- Les Misérables, Kurjat *****
Victor Hugon romaaniin perustuva elokuva. Juoni on moniuloitteinen, joten en sitä paljoa selitä. Lyhyesti: rangaistusvanki päätyy pormestariksi, kunnes paljastuu ja joutuu karkaamaan orpotyttö mukanaan. Eskapismia parhaimmillaan! Kuten myös kolme edellistä katsomaani elokuvaa. Rakastan 1800-luvun puvustuksia ja miljöitä!

- The Reader, Lukija ****
Bernhard Schlinkin romaaniin perustuva elokuva. 16-vuotiaalla pojalla on rakkaussuhde parikymmentä vuotta itseään vanhemman naisen kanssa. Elokuva seuraa pojan elämää, joka myös myöhemmin limittyy naisen elämään.

- Raja ****
Riikka Pulkkisen romaaniin perustuva kolmeosainen minisarja. Käsittelee opettajan ja 16-vuotiaan oppilaan välistä suhdetta ja samaan aikaan toisaalla vaimo pohtii alzheimeria sairastavan miehensä eutanasia toiveiden toteuttamista.

- 9 ***
Animoitu elokuva pienistä räsynukkeroboteista, jotka pelastavat elämän maapallolla.

- The Duchess, Herttuatar ****
Georgiana menee naimisiin herttuan kanssa odottaen liitolta rakkautta. Sitä ei kuitenkaan ole, sillä herttua toivoo vain poikaa perijäkseen. Greyn jaarli rakastaa Georginaa ja saa myös vastakaikua. Heidän yhteiselonsa ei kuitenkaan tule onnistumaan. Tämän Greyn jaarlin mukaan on nimetty tee Earl Grey. Ihan vaan mielenkiintoisena faktana, jonka luin hetki sitten Pirjo Suvilehdon Teekirjasta. Elokuva perustuu tositapahtumiin.

- The Road, Tie *****
Maapalloa on kohdannut tuho, lähes maailmanloppu. Muutamia ihmisiä on elossa. Toiset ryöstelevät ja syövät toisiaan. Poika isänsä kanssa ovat hyviä ihmisiä, heissä on tuli. He yrittävät kaikin keinoin pysyä kiinni elämässä ja keksiä tarkoituksen miksi yrittävät jatkaa. Isälle syy jatkaa on poika, hän huolehtii tästä. Myös poika on huolissaan, vaikkei isä tätä tajua. Perustuu Cormac McCarthyn saman nimiseen romaaniin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti