perjantai 21. helmikuuta 2014

Paulo Coelho - Yksitoista minuuttia


Nuori brasilialainen nainen nimeltä Maria tarttuu tarjottuun tilaisuuteen ja lähtee Sveitsiin töihin. Työ ei ole ihan sitä mitä Maria kuvitteli, hän aloittaa yökerhossa tanssijattarena. Yhteistyö muiden työntekijöiden kanssa ei kuitenkaan oikein suju ja hän menettää työpaikkansa. Ehdittyään kuitenkin jo sopeutua Sveitsiin ja opittuaan ranskan kielen, Maria päättää jäädä Sveitsiin vielä hetkeksi tienaamaan rahaa. Hän hakeutuu mallitoimistoon, mutta päätyy lopulta toiseen, hyvin arvostettuun ja hyvämaineiseen yökerhoon prostituoiduksi. 

Maria oppii taas nopeasti työn ja sopeutuu siihen hyvin. Häntä kuitenkin ahdistaa yksinäisyys, jota hän yrittää kadottaa lukemalla ja kulkemalla kaupungilla. Eräänä päivänä, eräässä kalliissa kahvilassa, kuuluisa taiteilija haluaa maalata kuvan Mariasta. Siitä alkaa molemminpuolinen romanssi. Samaan aikaan Maria saa myös vakioasiakkaakseen erään herrasmiehen jota kiehtoo sadomasokismi.

Monitasoinen ja älykäs kirja, joka kertoo hyvin uskottavasti prostituoidun elämästä. Vasta kirjan loppusanoista luen tarinan pohjautuvan todellisuuteen. Kirjassa pohditaan yksinäisyyttä ja seksin merkitystä, vaikka tapaa joka päivä uusia ihmisiä ja on heihin hyvin läheisessä kontaktissa. Rakkautta ja sen puutetta. Seksiä ja seksiä.

****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti