maanantai 23. maaliskuuta 2015

Liisa Tuimala - Käsitöillä ei elä

Kuva lainattu kirjan tekijän blogista

Liisa Tuimala on Nouseva Myrsky -korubrändin kehittäjä. Olen seurannut hänen blogiaan jo monta vuotta. Siitä asti kun hän oli vielä kaikenlaisia sekalaisia juttuja näpertelevä käsityöharrastelija, samanlainen kun minä nyt, tähän päivään jolloin hänellä on selkeästi oman tyylisensä ja tunnistettava brändi ja korualan yritys.

Kirja painottuukin paljon imagon rakentamiseen ja yhtenäisen, tunnistettavan ilmeen tärkeyteen. Oikeasti keskitytään oikean yrityksen perustamiseen, ei minkään sivutoimen tai harrastelun. Yrityksen, jonka ansiosta käsitöillä voi elää. Kirjassa käsiteltävät asiat eivät ole mahdottomia saati vaikeita. Suuri osa tuntuu lähes itsestään selviltä niistä luettuani. Oli kuitenkin tarpeen lukea niistä jonkun toisen kirjoittamana ja jonkun toisen kokemuksen kautta. Kaikkea ei tule aina itse ajatelleeksi. Sain myös vahvistusta omille epävarmoille ajatelmilleni. Monet kohdat sanotaan hyvin napakasti ja jäin ajattelemaan, että onko kyseinen tapa ainoa oikea. Ainakin se on käytännönkokemuksen kautta hyväksi ja toimivaksi todettu. Tietenkin teen omat ratkaisuni yrittäjänä ja kokeilen asioita itsepäisyyttäni, kantapään kauttakin väistämättä. Lukemalla tämän saatan kuitenkin väistää monet kuopat.

Olin lähes tietämättäni kaivannut juuri tätä kirjaa. Lisäksi se tuli juuri oikeaan aikaan, haaveillessani ja hieman jo suunnitellessanikin omaa käsityöyritystä. Kuten kannesta näkee, usein kuulee sanonnan "käsitöillä ei elä". Niin olen itsekin ajatellut ja ajoittain luopunutkin koko ajatuksestani. Olin kuitenkin jo päättänyt yrittää ja tämän kirjan lukeminen vahvisti päätöstäni ja antoi uskoa.

Lisäksi kirja tarjotaan ilmaiseksi! Arvostan tätä todella ja olen hyvin kiitollinen. Tämän kaltaista avuliasuutta ja yhteisöllisyyteen kannustamista kaipaisin nykymaailmassa enemmän. Uskon kirjan auttavan monia käsityö- design- tai taidealan yrityksestä haaveilevia. Tiedän monia käsityöalan yrittäjiä, mutta periaatteessa en tiedä yhtään miten he ovat tiellensä päätyneet, kuinka hyvin he menestyvät ja olisiko heillä mahdollisesti antaa vinkkejä aloittelevalle yrittäjälle. Tästä kirjasta sain monia vastauksia ja aion lukea tätä tulevaisuudessa myös uudelleen.

Kyseinen kirja oli ensimmäinen e-kirjana lukemani kirja. En ole hirveästi innostunut niistä. Pidän enemmän perinteisistä versioista. Tämä kuitenkin oli sopivan pituinen ja napakka. Ei turhaa jaarittelua vaan otteessaan pitävää asiatekstiä, joten lukeminen sujuin ongelmitta lähes yhdellä istumalla.

Kirjan latauslinkin saat täältä:
http://www.kasitoillaeiela.fi/
2015
Sivuja: 26

****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti